zondag 28 oktober 2012

Het opbouwen van een goede voedingsbasis is essentieel voor je algehele gezondheid!

Groente en Fruit, we eten het niet genoeg! Dus vul je voeding aan met Vemma!
Groente en Fruit, we eten het niet genoeg!
Naast dagelijkse beweging, en dan heb ik het niet over uren in de sportschool maar gewoon 30 minuten bewegen / lopen per dag, is onze voeding essentieel voor onze algehele gezondheid en welbehagen.

Nu weten we al een tijdje dat de vitaminen, mineralen en antioxidanten afnemen in ons groente en fruit. Maar uit een onderzoek van het RIVM blijkt ook nog eens dat we gewoonweg niet genoeg groenten en fruit eten!
 
Veel Nederlanders laten gezonde voeding staan!
Uit het onderzoek dat 5 oktober 2011 aan VWS is aangeboden blijkt bijvoorbeeld dat van de kinderen (vanaf 7 jaar) slechts 1 tot 2 procent voldoende groente eet; bij volwassen is dat maximaal 14 procent. Ook de fruitconsumptie ligt ver onder de aanbevolen hoeveelheid: afhankelijk van de leeftijdsgroep 3 tot 26 procent. Zie pdf RIVM.


Gevolgen?
De gevolgen moeten nog nader onderzocht worden maar je hoeft geen professor te zijn om in te zien dat hier consequenties aan verbonden zijn. Jongeren kiezen vaker voor melkproducten, suiker, snoep, koek en gebak dan volwassenen. Jong geleerd is oud gedaan! Door te weinig inname van groente en fruit en het toenemende gebruik van suiker door jongeren zullen diabetes type:2, overgewicht, hart en vaatziekten, en zelfs vormen van kanker toenemen!


Bewust of onderbewust?
De vraag is doen we dit bewust of onderbewust? Ik denk dat de dagelijkse snelheid van leven, de (vele)uren die we werkzaam zijn, de verantwoording voor je gezin en de hectiek van elke dag ervoor zorgen dat we onderbewust kiezen voor het verkeerde voedsel. We kiezen voor gemak, we hebben geen tijd dus even een snelle hap en we gaan weer door!


In mijn beleving kiest niemand er echt bewust voor om ziek te worden!

Maar als we zo doorgaan zijn de gevolgen niet te overzien! In de gezondheidszorg / verzekeringswereld is men nu al aan het praten om de premies duurder te maken voor mensen die ongezond leven! Dus links om of rechtsom die rekening ga je betalen! Waarschijnlijk twee keer…….met je gezondheid en met je geld!

Wordt bewust!
Je hebt maar één keuze, wordt bewust!


1. Kies ervoor om elke dag 30 minuten te bewegen!
2. Kies zo veel als mogelijk voor gezonde voeding!
3. Kies voor een aanvulling op je gezonde voeding met een supplement!


Waarom moet ik mijn -gezonde- voeding aanvullen met een supplement?
Ik ga nu de discussie niet aan of je het alleen met gezonde voeding (voldoende groente en fruit) het wel of niet zou redden om te voldoen aan de richtlijnen van gezonde voeding! (lees; voldoende vitaminen, mineralen, antioxidanten)

Mijn stelling is: ik denk door bovenstaande beschrijving dat wij het qua tijdsindeling niet (altijd) meer redden om elke dag gezond te eten want het blijkt dat 14% van de volwassenen maar voldoende groente eet!


Daardoor ontstaan tekorten in je dagelijkse voedingsbehoeften met als gevolg lichamelijke klachten!

Kies dus bewust voor de drie punten zoals hierboven beschrevenen en een goed supplement!

Wil je daar meer over weten?
Klik op onderstaande link om je voeding op de juiste wijze aan te vullen.


Ja, Ik Wil Meer Weten Over Een Gezond Vloeibaar Supplement>>>


Harry van der Kamp
Training & Coaching

info@vemma4you.nl
www.vemma4you.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten