vrijdag 14 december 2012

Uitgerangeerd bij 45/50+ of sta je dan in de kracht van je leven?


Oudere werkloze vindt niet snel een baan!



Werk zoeken als je 45/50+ bent valt niet mee!
  • Het aandeel werklozen van 45 tot 65 jaar dat op korte termijn uitstroomt naar werk is betrekkelijk klein. Van de werkloze 45-plussers in het tweede kwartaal van dit jaar hadden 25 duizend drie maanden later een baan. Dit komt neer op 15 %. Dit aandeel is de laatste jaren vrijwel niet veranderd.
  • Meer dan de helft (56 %) van de werkloze 45-plussers in het tweede kwartaal van 2012 was in het derde kwartaal nog steeds werkloos. Ongeveer 29 % had inmiddels de beroepsbevolking verlaten. Dit laatste bijvoorbeeld vanwege de gezondheid, of omdat ze niet meer hadden gezocht naar werk of beschikbaar hiervoor waren. (bron: de werkmarkt.nl)
  • De komende 4 jaar gaat de gemiddelde inwoner in Nederland er meer dan 4% op achteruit, sommige groepen veel meer.
  • En de Inflatie is daarbij het hoogste in 4 jaar tijd en hoger dan de huidige spaarrentes (bron CBS 2012)
  • Het aantal volwassenen met ernstig overgewicht is de laatste jaren meer dan verdubbeld. (bron CBS 2012)
  • Bij mannen van 40 jaar of ouder heeft inmiddels meer dan de helft overgewicht, bij vrouwen meer dan 43% (bron CBS 2012)
  • 24 procent van de werknemers wordt ziek van het werk, zo'n grote hekel hebben ze eraan (bron MKB Servicedesk)!
  • Maar liefst 900.000 Nederlanders had in 2011 last van een burn-out (bron CBS 2012)
Leuk nieuws allemaal toch? Nee, natuurlijk niet! Maar dit zijn wel de feiten! De één zal hier naar kijken en allemaal donkere wolken zien. De ander denkt; okay, en wat nu? Hoe ga ik hiermee om en wat kan ik hiervan leren of er zelfs van profiteren? Want niets is blijvend alleen de verandering!

Er zijn dus op dit moment mensen van 45/50+ die het moeilijk hebben, zij hebben hun werk verloren door de economische crisis en komen moeilijk aan de bak. Sollicitatiebrieven versturen, vaak heel veel….., en daar dan niets op terug horen of een afwijzing krijgen omdat je ‘niet in het profiel past’. Laten we wel zijn, dit doet je eigenwaarde geen goed!

Maar wat kun je eraan doen dan?

Je zult je moeten onderscheiden, dat begint bij je eigen gedachten!
Allereerst je denken veranderen! Jouw eigen gedachten bepalen hoe je de wereld om je heen ziet! Ja, echt! Wil je de wereld om je heen veranderen dan zul jij moeten veranderen.
 
Lees de passage hieronder uit het boek ‘Succes door groot denken’ van David J. Schwartz / Een unieke manier om je denkpatroon te veranderen, groter te denken en de dingen te bereiken die je wilt bereiken. ISBN: 90-5513-310-8
 
_______________________________________________________________________
 
We hebben een keus;
U kunt uw geest vergelijken met een fabriek, een fabriek van gedachten. De productie van de fabriek is toevertrouwd aan twee bazen, die we baas Succes en baas Mislukking zullen noemen. Mijnheer Succes leidt de fabricage van de positieve gedachten; hij produceert de redenen waarom u iets kunt en waarom u het wilt.
 
Mijnheer Mislukking produceert negatieve, neerdrukkende gedachten; hij levert de redenen waarom u iets niet kunt en waarom uw capaciteiten tekort schieten, hij is gespecialiseerd in de gedachten waarom u zult falen. Zowel baas Succes als baas Mislukking zijn uiterst gehoorzaam. Zij hangen als het ware aan uw lippen. Bij het eerste negatieve woord dat u spreekt, gaat baas Mislukking aan het werk. Eén woord positief brengt baas Succes tot actie.
 
Hier is een voorbeeld om aan te tonen hoe beide bazen te werk gaan.
 
Zeg tegen uzelf: ‘Wat een beroerde dag vandaag!’. Baas Mislukking zal dan onmiddellijk zorgen voor bewijzen voor de juistheid van die bewering. Hij suggereert u dat het te warm is of te koud, dat het slecht gaat met uw zaken, dat de verkoop daalt, dat de mensen humeurig zijn, dat u zich ziek voelt, enzovoort. In een paar ogenblikken is die efficiënte baas Mislukking er in geslaagd dat het werkelijk een beroerde dag is.
 
Maar zeg nu eens bij uzelf; ‘Een fijne dag vandaag!’ Dan stapt baas Succes naar voren en zegt u: ‘Een fijne dag? Het is een schitterende dag! Wat een heerlijk weer! Vandaag zal ik eens laten zien wat zaken doen is’. En dan wordt het ook een schitterende dag.
 
Hoe meer werk u één van beide bazen te doen geeft hoe krachtiger hij wordt. Krijgt baas Mislukking zijn handen vol, dan neemt hij personeel erbij en eist meer plaats in uw geest voor zich op. Ten slotte neemt hij de hele productie van uw gedachtefabriek op zich en kunt u niets anders meer als negatief denken.
 
Om het niet zover te laten komen zit er maat één ding op; baas Mislukking ontslaan. U hebt hem niet nodig. Wat hebt u eraan dat hij u verteld ; ‘Dit kun je niet – dat wil je niet – Je zult falen’? Stuur hem de laan uit. Doe het werk met baas Succes, Hij zal u laten zien hoe u kunt slagen.
 
We hebben dus een keus en die keus is aan uzelf, Negatieve gedachten of Positieve gedachten, wat u ook kiest; alles wat er op deze gedachten volgt gaat als het ware vanzelf en U heeft er zelf voor gekozen!
 
___________________________________________________________________
 
Krijg je nu door bovenstaande te doen ineens veel meer banen aangeboden. Nee, niet gelijk…..maar omdat jouw denken veranderd verander jijzelf. De mensen om je heen zien dat ook, jouw netwerk ziet dat ook! En geleidelijk zal de wereld om je heen veranderen want jij hebt een andere bril opgezet, jij bent veranderd!
 
Dit is het verhaal van, is het glas half leeg of half vol! De bril die jij hebt opgezet bepaald dat. Jouw – overheersende gedachten – bepalen dat! Mensen met een positieve uitstraling komen gewoon eerder in aanmerking voor de beschikbare jobs!
 
Waarom vertel ik dit verhaal?
Ik zoek mensen die het glas halfvol (willen) zien! Mensen die willen leren hoe je een business opbouwt zonder de gebruikelijke ondernemersrisico’s te lopen met alle financiële gevolgen van dien.
 
Ik zoek juist de mensen die worden afgewezen vanwege hun leeftijd!
 
In onze Vemma wereld is er een ware revolutie ontstaan onder jongeren, deze heet de YPR oftewel de Young People Revolution! Deze is ontstaan in Amerika waar jongeren na het afronden van hun studie met een enorme studieschuld bleven zitten daar zij moeilijk of geen werk vonden. Zij begonnen dus tijdens hun studie hun eigen business met Verve, de gezonde energiedrank! De rest is geschiedenis.
 
Ik denk dat we hier in Nederland moeten beginnen met een EPR oftewel de Experience People Revolution!
 
Mensen van 45/50+! Ik denk dat er in deze groep velen zijn die een onschatbare werk ERVARING hebben en die uitstekend kunnen functioneren binnen het Vemma concept!
Waar het om gaat is dat je met iets positiefs bezig bent! Je bouwt je eigen business op en vanuit die situatie kun je altijd nog uitkijken naar een baan die je past, maar dat doe je dan wel met veel meer zelfvertrouwen! Want het mooie is, je kunt Vemma prima parttime doen, je kunt je eigen uren invullen. Parttime / fulltime, aan jouw de keus!
 
Een ding is duidelijk, de jeugd heeft de toekomst, maar zij heeft zeker (nog) geen ERVARING!
 
Laten we die door Promoten & Delen naar elkaar toe brengen! Want daar stoelt het concept van vemma op, Promoten & Delen!
 
Kortom, laten we dit doen! Kop op, schouders naar achteren, borst vooruit en go for it!
 
 
 
Ik schreef het hier boven al; niets is blijvend alleen de verandering! Degene die zich het makkelijkst aan verandering aanpassen hebben de toekomst! Dus stap uit je comfortzone en ga iets heel anders doen als dat je gewend was want dan creëer je groei voor jezelf! Wij zullen je daarbij helpen!
 
Spreekt je dit aan, kijk dan op de website www.vemma4you.nl en neem dan contact met mij op via dit blog of onderstaande gegevens.
 
 
Harry van der Kamp
Training & Coaching
info@vemma4you.nl
www.vemma4you.nl

 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten